Online szakmai nap – Mikrotanúsítvány és egyéni tanulási számla

 

November 17-i online szakmai napunk témája: Mikrotanúsítvány és egyéni tanulási számla – Két innovatív eszköz a felnőttkori tanulás támogatására

A rendezvény időpontja: 2023. november 17. péntek, 15:00-17.00

A mikrotanúsítvány és az egyéni tanulási számla azért képvisel más megközelítést, mint a jelenlegi képzési és finanszírozási rendszerek, mert mindkettő az egyént és az egyén célzott készségfejlesztését helyezi – szakpolitikai értelemben is – a középpontba. A mikrotanúsítványhoz vezető képzések az egyéni, társadalmi és munkaerő-piaci igényekre reagáló, minősített képzési kínálatot teremt(het)ik meg. Az egyéni tanulási számla pedig az egyént döntési pozícióba helyező finanszírozási mechanizmust. Az előadás bemutatja a mikrotanúsítvány és az egyéni tanulási számla sajátosságait és értelmezését a felnőttkori tanulás kontextusában, a két eszközhöz kapcsolódó hazai fejlesztéseket, valamint gyakorlati szempontból világítja meg azok jelentőségét a felnőttképzési szektorban. Bízunk benne, hogy ezzel a közös beszélgetéssel további lépést teszünk a közösségünk szakmai és kapcsolati fejlődése, valamint a digitális tanulás kihívásainak megoldása irányába.

A témát bemutatja Dr. Farkas Éva, Elnök,  International Adult and Continuing Education Hall of Fame


A jelentkezés során a korábbiakhoz hasonlóan várjuk a kérdéseket, a vitaindító gondolatokat, esetleg az előre megfogalmazott tapasztalatokat, hozzászólásokat!

A jelen rendezvény online (Zoom videokonferencia) formában kerül megrendezésre, jelentkezés az alábbi linken. A regisztráció november 17-én 14 órakor zárul.

A csatlakozási link a honlapunk rendezvény oldalán az oldalra történő bejelentkezés után lent elérhető. A rendezvényre csatlakaozásra a rendezvény kezdete előtt 15 perccel lesz lehetőség.

Az ősszel még egy további rendezvényre kerül még sor december 15. péntek 15:00 órakor. Ezeken a mérés-értékelés és validálás témakörét dolgoznánk fel. Szervezés alatt van egy jelenléti rendezvény, amely keretében munkaerőpiaci szereplőkkel tervezünk találkozást, ahol a felnőttképzési elvárásokat és tendenciákat dolgoznánk fel. A további rendezvényekről értesítést és regisztrációs felhívást küldünk!

Az októberi rendezvényünk videó felvétele – aminek témája a jogszabály változások és aktualitások volt – itt elérhető

Kérjük, jelentkezzen be a hozzászóláshoz!